Förseningar vecka 38 – 2021

Hej,

Jag vill härmed rapportera om hur det går med Rullstolstaxi och dessvärre är min rapport inte optimistisk. Det här meddelandet från Sverige – Taxi blir tyvärr allt vanligare:

”BÄSTE KUND, TYVÄRR KAN DIN TAXI KOMMA ATT BLI FÖRSENAD. VI JOBBAR AKTIVT MED ATT FÅ FRAM EN TAXI TILL DIG SÅ FORT SOM MÖJLIGT. FÖRAREN KOMMER ATT HÖRA AV SIG OCH MEDDELA NY BERÄKNAD TID. VI BEKLAGAR EVENTUELLA OLÄGENHETER SOM DETTA ORSAKAR DIG.

MED VÄNLIG HÄLSNING

SVERIGETAXI”

När jag första gången fick det här meddelandet från Sverigetaxi måste jag erkänna att jag blev riktigt imponerad över att Sverigetaxi kommunicerade med kunden att de skulle bli sena. Andra gången sms:et ramlade in i telefonen tänkte jag att ”vad bra, nu vet jag att bilen åtminstone är på väg!”

När det sedan har visat sig blivit en vana i stället för ett undantag, är jag inte längre imponerad över kommunikation, utan snarare förskräckt och väldigt arg, när jag plötsligt inser att det är min och många andras vardag, att inte längre kunna vara säker att komma i tid till en aktivitet, träning, sjukvårdsbesök, anställningsintervju, jobb, studier eller vad det än kan handla om!

Fortsätt läsa (på distriktsbloggen)

Relaterade nyheter

Se alla nyheter

Påskhälsning!

Bild: Tre kycklingar i en korg, påskägg i alla dess färger i...

Läs mer

”DHR i Region Stockholm” nr 2/2024

Innehåll: Styrelsens spalt Kom med i en arbetsgrupp DHR-regionens aktiviteter Årsmötet Vi...

Läs mer

Rapport: FN:s Funktionsrättskommitté granskar Sverige

Under torsdagsförmiddagen den 8 februari deltog DHR Region Stockholm på ett välbesökt...

Läs mer