OM DHR

Vi är en organisation för personer med nedsatt rörelseförmåga. Vi är politiskt och religiöst obundna och verkar genom våra distrikt och avdelningar.

Vårt arbete utgår från Konventionen om rättigheter för personer med funktionsnedsättning. Utifrån den skapar vi opinion och påverkar politiska beslut som rör människor med nedsatt rörelseförmåga.

Vi tycker inte att samhället kan delas upp i fullvärdiga och inte fullvärdiga medborgare. En sådan uppdelning leder både till diskriminering och utanförskap. Därför arbetar vi med något som vi kallar rättighetspolitik. På nationell nivå påverkar vi riksdag, regering och centrala myndigheter. Distrikten bedriver påverkansarbete mot respektive region, medan avdelningarna driver frågor på kommunal nivå.

Bokstäverna DHR står för Delaktighet, Handlingskraft, Rörelsefrihet.

Delaktighet är inget vi får i gåva. Vi måste ständigt arbeta för att personer med nedsatt rörelseförmåga ska bli fullt jämställda, jämlika och delaktiga i samhället.

Handlingskraft visar vi genom vårt arbete med att förverkliga principen om alla människors lika värde.

Vårt långsiktiga mål är att uppnå rörelsefrihet så att alla kan ta sig fram och in överallt utan att begränsas av hinder i omgivningen. Det är en grundförutsättning för att ingen ska bli utestängd, utan istället kan bidra till ett hållbart samhällsbygge baserat på mångfald.

Vi är experter på hur det är att leva i ett otillgängligt samhälle och delar gärna med av oss av vår kunskap, våra erfarenheter och de lösningar vi ser finns.

Låter det spännande? Läs mer om DHR här.

OM DHR