Om oss

DHR Boden är en underorganisation till förbundet DHR.

Vi är en politiskt och religiöst obunden organisation av och för personer med nedsatt rörelseförmåga. Eftersom personer med nedsatt rörelseförmåga utgör ett genomsnitt av befolkningen deltar vi gärna i utvecklingen av samhället till det bättre för alla.

Hos oss är omsorg om varandra och våra medmänniskor centralt. Vi träffas regelbundet kring olika aktiviteter som du kan läsa mer om i kalendariet.

Vår vision är att i Boden verka för att människor med funktionsnedsättning, skall få leva ett liv med livskvalitet, utifrån var och ens definition och förutsättningar, oavsett ålder, yrke, språk, kön, etnisk tillhörighet, social bakgrund, ekonomiska förhållanden och sexuell läggning,

För att uppnå detta måste vi öka mångfalden, förbättra bemötandet och öka tillgängligheten i Boden genom samverkan med företrädarna för kommun och landsting, samt samarbete med andra föreningar, för att åstadkomma en ökad delaktighet i samhället.

Tycker du också att alla människor har rätt till ett gott liv och att omsorg om dina medmänniskor är viktigt? Hör av dig till oss!