Västernorrlands distrikt

VÄLKOMMEN TILL DHR Västernorrland

Vårt mål är att alla människor ska känna sig välkomna och inkluderade i samhället. Vår vision är ett universellt utformat samhälle – ett jämlikt och jämställt samhälle där varje människa ses som en tillgång.

Om oss

DHR Västernorrland distrikt jobbar på regional nivå i Västernorrland. Vårt mål är att samhället ska vara mer tillgängligt för alla och på så vis bättre.

Vi är en undergren till förbundet DHR (delaktighet, handlingskraft, rörelsefrihet) och arbetar för att personer med rörelsenedsättning ska kunna känna sig mer delaktiga i samhället. Vår organisation står för jämställdhet och är politiskt obunden.

Vi sitter bland annat med i Hälsosam Y för att föra fram våra intressepolitiska frågor.

Vill du vara med? Har du idéer om vad vi i DHR Västernorrlands distrikt kan göra tillsammans och förbättra? Vill du komma i kontakt med oss?

Mejla till [email protected] eller ring kansliet på telefon 060-129150.

Bli medlem i DHR

DHR behöver dig som medlem. Oavsett om du väljer att vara aktiv eller bara vill stödja oss är ditt medlemskap viktigt. Ju fler vi är, desto starkare blir vår röst!

Under DHR:s 100 år (vi fyller år 2023) har villkoren för medlemmarna självklart förbättrats. Men nu börjar det blåsa kallt igen, och behovet av en stark motståndsrörelse är större än på många år. Den personliga assistansen är i fara, parkeringstillstånd dras in och det snålas på bilstöd. Vi hör till och med åsikter om att det borde införas institutioner igen. Därför behövs också du som medlem!

Som medlem i DHR kan du tillsammans med andra medlemmar påverka att samhället blir mer jämlikt och jämställt. Tillsammans med andra medlemmar kan du också delta i fritidsaktiviteter, kamratstöd och social gemenskap.

Medlemsansökan