VÄLKOMMEN TILL DHR LINKÖPING

Vårt mål är att alla människor ska känna sig välkomna och inkluderade i samhället. Vår vision är ett universellt utformat samhälle – ett jämlikt och jämställt samhälle där varje människa ses som en tillgång.

Senaste nytt

Nyheter

Att arbeta – är inte det lite väl överskattat?

Ett rykande färskt poddavsnitt är nu ute. I detta avsnitt pratar Karro…

Läs mer
Nyheter

OM OSS

Vi arbetar för att stödja personer med olika former av rörelsenedsättningar i olika situationer. Det kan t.ex. röra sig om att allmänna kommunikationer anpassas och görs tillgängliga, eller att färdtjänsten på ett flexibelt och obyråkratiskt sätt motsvarar den rörelsehindrades behov.

Vårt mål är att genom politisk påverkan göra samhället tillgängligt för alla. Ingen ska behöva avstå en aktivitet, ett restaurangbesök, en resa eller liknande bara för att hen inte kommer in eller ombord på tåg eller buss.

Dessutom arbetar vi för att samtliga fastigheter anpassas vid ny, om och tillbyggnad. För detta krävs en stärkt lagstiftning där kraven på tillgänglighet i detalj är fastställda.

Vi kan även hjälpa dig med ansökan om bilstöd, tips om anpassning, ansökan om merkostnadsersättning mm.

Vill du veta mer? Kontakta oss vardagar 08:00-12:00 på telefon 0723 – 14 88 58 eller mejla till [email protected]

Läs mer om DHR

Bli medlem i DHR

DHR behöver dig som medlem. Oavsett om du väljer att vara aktiv eller bara vill stödja oss är ditt medlemskap viktigt. Ju fler vi är, desto starkare blir vår röst!

Under DHR:s 100 år (vi fyller år 2023) har villkoren för medlemmarna självklart förbättrats. Men nu börjar det blåsa kallt igen, och behovet av en stark motståndsrörelse är större än på många år. Den personliga assistansen är i fara, parkeringstillstånd dras in och det snålas på bilstöd. Vi hör till och med åsikter om att det borde införas institutioner igen. Därför behövs också du som medlem!

Som medlem i DHR kan du tillsammans med andra medlemmar påverka att samhället blir mer jämlikt och jämställt. Tillsammans med andra medlemmar kan du också delta i fritidsaktiviteter, kamratstöd och social gemenskap.

Bli medlem