DHR firar 100 år med både skratt och tårar

INTE HELT 100 är en föreställning om livets skörhet och kampen för att behålla människovärdet i Sverige 2023, framförd med humor, allvar, sång och musik, av och med Jesper Odelberg och Bandet går.

Publikröster från vårturnén:

”Ikväll satt jag på första parkett och såg Jesper Odelberg med band. DHR, denna viktiga rörelse firar 100 år och om ni kan, gå och se Jesper med band om han är i er stad. Han är inte bara min kompis utan även ett musikaliskt geni! Alla i bandet var proffs!”
Anna, Gävle

”Detta skulle hela världen behöva se. Du skulle bokas in på varenda jävla konserthus i varje stad. Sen så skulle människor från Försäkringskassan och Arbetsförmedlingen komma dit lyssna och på riktigt skämmas.”
David, Gävle

Jesper Odelberg är rutinerad artist, främst känd som ståuppare men har också skådespelat på scen och i radio, medverkat i norsk tv och skriver egna visor. 

För några år sedan var Jespers Odelbergs liv totalt upp och ner, med en kropp som var utmattad, full med smärta, en mängd olika åkommor och problem som begränsade hans liv. Han bestämde sig där och då att kämpa och ta sig igenom för att sedan fira det med en musikföreställning tillsammans med sitt band. Turnén är en del av DHR:s hundraårsjubileum som firas i hela landet under 2023.

– Vi är oerhört stolta och glada över att fira vårt hundraårsjubileum tillsammans med Jesper Odelberg, säger Åsa Strahlemo, förbundsordförande för DHR. Han blandar skratt och smärta i sin föreställning och är en av de många som bidragit till att göra oss med nedsatt rörelseförmåga mer synliga i samhället. Dessutom är ju både han och DHR födda i Göteborg, så vi har mycket gemensamt!


Turnédatum hösten 2023 

Vänersborg, 26 september
Karlskrona, 29 september
Helsingborg, 30 september
Falun, 4 oktober
Stockholm, 5 oktober
Örebro, 7 oktober
Eskilstuna, 8 oktober
Malmö, 14 oktober
DHR:s förbundsmöte i Göteborg, 20 oktober

För biljetter, hör med din avdelning eller ditt distrikt, eller köp biljetter direkt på Tickster.com

Klicka härJESPER ODELBERG OCH BANDET GÅR
Jesper Odelberg, sång och prat
Nikke Ström, bas
Bengan Blomgren, elgitarr
Gunnar Frick, klaviatur och gitarr
Julia Schabbauer, trummor

Facebook-sida: https://www.facebook.com/jesper.odelberg

FÖR MER INFORMATION ELLER INTERVJUER, KONTAKTA:

Åsa Strahlemo,
förbundsordförande DHR
070 – 508 80 29

Peter Ojala,
Ombudsman DHR
070 – 764 75 03