Jönköpings län

VÄLKOMMEN TILL DHR Jönköpings läns distrikt

Vårt mål är att alla människor ska känna sig välkomna och inkluderade i samhället. Vår vision är ett universellt utformat samhälle – ett jämlikt och jämställt samhälle där varje människa ses som en tillgång.

OM oss

Inom distriktet arbetar vi med påverkansarbete gentemot Region Jönköpings län. Bland annat inom frågor som rör sjukvård, rehabilitering och kollektivtrafik.

Vår främsta målgrupp är personer med en nedsatt rörelseförmåga, men alla som tycker att mänskliga rättigheter, tillgänglighet och funktionshinderpolitik är viktigt är välkomna att bli medlemmar i någon av våra avdelningar.

Våra avdelningar arbetar med lokalt påverkansarbete. De anordnar också medlemsträffar, föreläsningar med mera. Avdelningarna finns i Eksjö, Gislaved, Jönköping och Nässjö.

Vill du veta mer? Ring 0381-162 82 eller mejla till [email protected].

Bli medlem i DHR

DHR behöver dig som medlem. Oavsett om du väljer att vara aktiv eller bara vill stödja oss är ditt medlemskap viktigt. Ju fler vi är, desto starkare blir vår röst!

Under DHR:s snart 100 år (vi fyller år 2023) har villkoren för medlemmarna självklart förbättrats. Men nu börjar det blåsa kallt igen, och behovet av en stark motståndsrörelse är större än på många år. Den personliga assistansen är i fara, parkeringstillstånd dras in och det snålas på bilstöd. Vi hör till och med åsikter om att det borde införas institutioner igen. Därför behövs också du som medlem!

Som medlem i DHR kan du tillsammans med andra medlemmar påverka att samhället blir mer jämlikt och jämställt. Tillsammans med andra medlemmar kan du också delta i fritidsaktiviteter, kamratstöd och social gemenskap.

Bli medlem