Aktiviteter

Medlemsaktiviteter 2024

Här är de aktiviteter vi har planerat för 2024. Vi uppdaterar vid eventuella förändringar.

27/4 Årsmöte år 2024 kl 10.00 Årsmötesordförande/talare Annika Annerby Jansson (m) ordförande Regionfullmäktige Skåne
Habo Gård, Lomma kommun. Alla medlemmar är hjärtligt välkomna, Enbart lokalavdelningarnas valda ombud har rösträtt. För att få fika och mat: 100 kr.


3-5/5 Konferens/rehab: “Hälsa: kostens betydelse för fysisk och psykisk hälsa”
öreläsare: professor emerita Charlott Erlansson-Albertsson. Hjälpmedel: regler för ansökningar. Vem har rätt att ansöka om vad och hos vem? Vad finns på marknaden? Fritidsbanken: hur fungerar och var de finns”

Hotell Erikslund Ängelholm. En rehabbehandling ingår. Deltagaravgift 1000 kr

8/6 Konferens “Naturupplevelser på jämlika villkor”
Föreläsning och inspiration om hur man kan ta sig fram på olika naturstigar i Sverige trots rörelsenedsättning. Tips och råd om hur man ska förbereda sig. Föreläsare Anders Andrae.
Vattenriket Kristianstad. Utflykt på safaribåt Deltagaravgift 200 kr.


17/8 Grillning
Gratis för alla medlemmar men obligatorisk föranmälan. Om man inte kommer trots anmälan tas en avgift på 100 kr ut. Vi träffas, äter och umgås. Habo Gård Lomma

12/10 Föreningsteknik
Genomgång av vad det innebär att sitta i en styrelse, de olika uppdragen och deras ansvarsområden, praktiska tips. Genomgång av hur man söker olika fonder för medel till verksamhet.
Habo Gård Lomma. Deltagaravgift 150 kr

22-24/11 Konferens/rehab: Universell utformning, Bygglagstiftning. Kampen för ett tillgängligt samhälle för alla
Universell utformning innebär att samhället ska utformas så att alla oavsett funktionsförmåga ska kunna leva självständigt. Det omfattar allt från nivåskillnader i den fysiska miljön till myndigheter hemsidor. Tyvärr är det mycket som brister trots att riksdagen fattade beslut om detta 20171130. Samtidigt försöker byggbolag och andra aktörer att påverka så att Bygglagstiftning mm frångår styrande mått för att kunna bygga mer kompakt. Det kan göra det svårt för rullstolsburna att bo i nybyggda lägenheter.
Hotell Erikslund Ängelholm. En rehabbehandling ingår. Deltagaravgift 1000 kr.

Regler för kursdeltagande:

Kostnaden är 1000 kr för konferens med rehab. Enkelrumstillägg 190 kr. Det går att ansöka om medel för att bekosta deltagaravgiften (ej enkelrum) från DHR fonden. Ansökan kan göras samtidigt som anmälan. Specialönskemål som särskild mat (allergier, glutenfritt, ej fläskkött etc) ska meddelas vid anmälan.

Alla funktionsnedsättningar som respektive person har skall respekteras. Det gäller inte bara rörelsenedsättningar utan allt. Även allergier, som mot rök och parfymer.

OBS Anmälan görs till [email protected] minst 30 dagar före aktivitet.