Du behövs – bli medlem!

Foto: Anna Rehnberg

DHR behöver dig som medlem. Oavsett om du väljer att vara aktiv eller bara vill stödja oss är ditt medlemskap viktigt. Ju fler vi är, desto starkare blir vår röst!

Läs gärna vår nya medlemsfolder

 

Under DHR:s dryga 90 år har villkoren för medlemmarna självklart förbättrats. Men nu börjar det blåsa kallt igen, och behovet av en stark motståndsrörelse är större än på många år. Den personliga assistansen är i fara, parkeringstillstånd dras in och det snålas på bilstöd. Vi hör till och med åsikter om att det borde införas institutioner igen. Därför behövs också du som medlem!

Som medlem i DHR kan du tillsammans med andra medlemmar påverka att samhället blir mer jämlikt och jämställt. Tillsammans med andra medlemmar kan du också delta i fritidsaktiviteter, kamratstöd och social gemenskap.

Fyra gånger per år kommer tidningen Funktionshinderpolitik till dig som är medlem. I tidningen varvas reportage från världens alla hörn med initierade artiklar om den funktionshinderpolitiska utvecklingen i Sverige. Allt genomsyrat av ett rörelsehinderperspektiv. Tidskriften levererar också dagliga nyheter om politik och rörelsehinder på webben.

Medlemsförmåner

En fin medlemsförmån vi har är möjligheten att bo på kurhotellet Mar y Sol i Los Christianos på Teneriffa. Läs mer om det här.

Våra övriga medlemsförmåner handlar om bra rabatter på bilar, hotellvistelser och hjälpmedel. Du har också möjlighet att teckna Unik försäkring – ett försäkringskoncept som är ledande i att skapa en tryggare vardag med tillgängliga försäkringslösningar för alla, oavsett individuella förutsättningar. Ring eller mejla vår medlemsrådgivare och få information, råd och stöd om att leva med nedsatt rörelseförmåga. Behöver du juridisk rådgivning ingår det också i medlemskapet.

Vad kostar medlemskapet?

Ett nytt medlemskap kostar 150 kronor det första kalenderåret. Från och med år två är årsavgiften 300 kronor/år. I vissa fall betalar du också en avgift till den avdelning du kommer att tillhöra. Den varierar från avdelning till avdelning. Men oftast ligger avgiften på 20-30 kr.

Är någon annan i ditt hushåll redan medlem i DHR kan hela hushållet bli familjemedlemmar för en kostnad av enbart 100 kronor om året. Som familjemedlem har du samma rättigheter. Enda skillnaden är att familjens medlemmar delar på ett exemplar av Funktionshinderpolitik.

Du kan också skaffa ett riksmedlemskap. Det kostar 250 kronor första kalenderåret som medlem, och därefter 400 kronor om året. Famljemedlem betalar 200 kronor för riksmedlemsskap.

För dig upp till 32 år finns DHRs ungdomsförbund. Som medlem i Förbundet Unga Rörelsehindrade kan du utan kostnad bli medlem även i DHR.

 

 

För och Efternamn (obligatorisk)

℅-adress

Adress (obligatorisk)

Postnummer (obligatorisk)

Postort (obligatorisk)

E-post

Telefon (obligatorisk)

Jag är under 32 år och vill även bli medlem i Förbundet unga rörelsehindrade

Värvad av

Meddelande

För att kunna skicka in medlemsformuläret måste du ge svaret på talet som visas. Exempel om talet är 4+5 så skriv in en 9, talet. Observera att talet varierar.

Print Friendly, PDF & Email

Text: DHR