VÄLKOMMEN TILL DHR Region Stockholm

Vårt mål är att alla människor ska känna sig välkomna och inkluderade i samhället. Vår vision är ett universellt utformat samhälle – ett jämlikt och jämställt samhälle där varje människa ses som en tillgång.

(Scrolla ner på sidan för mer information om aktuella aktiviteter, nyheter, medlemskap och rättighetsikoner.)

Nyheter

DHR Region Stockholm söker kansliansvarig ekonom

Läs mer

Hur ser den fysiska tillgänglighet ut på din vårdcentral i din kommun?

Vårdcentral*Finns det nära parkeringsplats för personer med rörelsenedsättning?Är patient disken anpassad för personer som är kortvuxna eller använder sig av rullstol?Finns det i väntrummet högre stolar och sittdynor att tillgå?Är det tillräckligt stora lokaler, väntrum, korridorer och besöksrum, för att…

Läs mer

Rampservicelösningen är uppskjuten

Trafikförvaltningen meddelar att den nya rampservicelösningen är uppskjuten på obestämd framtid. Därmed gäller reglerna för den gamla rampservicen tills vidare. I Mittenkoalitionens Politiska plattform står det:”Säkerheten och tillgängligheten i kollektivtrafiken måste säkras. Avvecklingen av tågvärdar kan bara ske om tryggheten…

Läs mer

Bli medlem i en avdelning inom DHR Region Stockholm

DHR behöver dig som medlem. Oavsett om du väljer att vara aktiv eller bara vill stödja oss är ditt medlemskap viktigt. Ju fler vi är, desto starkare blir vår röst!

Under Regionens snart 60 år (vi fyller år 2022) har villkoren för medlemmarna självklart förbättrats. Men nu börjar det blåsa kallt igen, och behovet av en stark motståndsrörelse är större än på många år. Den personliga assistansen är i fara, parkeringstillstånd dras in och det snålas på bilstöd. Vi hör till och med åsikter om att det borde införas institutioner igen. Därför behövs också du som medlem!

Som medlem i DHR kan du tillsammans med andra medlemmar påverka att samhället blir mer jämlikt och jämställt. Tillsammans med andra medlemmar kan du också delta i fritidsaktiviteter, kamratstöd och social gemenskap.

Medlemsansökan