Rapport: Träff med Talla Alkurdi (s), Hälso- och sjukvårdsregionråd för Region Stockholm

Foto: Talla Alkurdi, region Stockholms Hälso- och sjukvårdsregionråd (taget av Jaan Kaur)
Foto: Talla Alkurdi (taget av Jaan Kaur)

Den 31/8 träffade vår ordförande Jaan Kaur, Yvonne Björkman och Olle Johansson Talla Alkurdi (s), region Stockholms Hälso- och sjukvårdsregionråd.

Frågor som vi bland annat tog upp var högkostnadskort för hjälpmedel och avgifter för hjälpmedel. Ett högkostnadskort kommer att komma, men när avgifter för vissa hjälpmedel till exempel elrullstolar skulle tas bort, kunde man idag inte säga när det kommer att ske igenom att den ekonomiska situationen är svår i vår region på grund av bland annat den höga inflation som är nu. Samt att regeringen hittills inte givit några bidrag till sjukvården.

Vi pratade också om BOSSE – Råd, Stöd & Kunskapscenter. Att vi är glada att BOSSE kommer finnas kvar, men vår oro om att det inte kommer finnas möjlighet till sjukresor och pengar till tolk kostnader.

Vi tog också upp den fysiska tillgängligheten på sjukhusen och vårdcentraler, att det inte finns liftar och vågar för oss som har behov av det.

Vi pratade också om bristen av kvinnosjukvård för kvinnor med funktionsnedsättningar, tillgängliga gynstolar och mammografin med mera.

Vi pratade om att människor väljer bort att träna på grund av färdtjänstbiljetterna inte räcker, det blir i förlängningen dyrare för sjukvården.

Vi pratade också om habiliteringen. Att vi idag blir gamla och den kunskapen har man inte.

Vi hade fyrtio minuter tillsammans, jag upplever att mötet blev bra och diskussionerna kommer att fortsätta.

Med vänlig hälsning, Yvonne Björkman styrelseledamot i DHR-regionen

Relaterade nyheter

Se alla nyheter

Färdtjänsten informerar: Du vet väl om att du som är ungdom åker gratis under sommarlovet?

Läs mer

RTP-S bjuder in till medlemsträff om vardagshjälpmedel den 13 juni

Personskadeförbundet RTP-S anordnar en spännande medlemsträff­ med leg. arbetsterapeut Carin Bergfeldt från...

Läs mer

”DHR i Region Stockholm” nr 3/24

Innehåll: Styrelsens spaltSid 3DHR-regionens aktiviteter Sid 4SemesterstängtSid 4Rapport från våra aktiviteter:DHR-regionens årsmöteSid...

Läs mer