Prata med oss!
Nu riktar vi fokus mot frågor som rör socialt stöd i vardagen, hjälpmedel och tillgänglighet.
Ser du, utifrån dina erfarenheter, förbättringar som kan göras inom områdena? Kontakta oss för en pratstund! Vi finns över hela landet. Klicka på knappen för kontaktuppgifter till närmaste avdelning eller distrikt.
Aktuellt
Fler inläggAnmäl enkelt avhjälpta hinder
En kant eller en trög dörr. För oss med nedsatt rörelseförmåga är…
Läs merBli medlem i DHR
Sedan DHR bildades 1923 har villkoren för medlemmarna självklart förbättrats. Men det börjar blåsa kallt igen, och behovet av en stark funktionshinderrörelse är större än på många år. Den personliga assistansen är i fara, parkeringstillstånd dras in och det snålas på bilstöd. Vi hör till och med åsikter om att det borde införas institutioner igen. Därför behövs också du som medlem!
Som medlem i DHR kan du tillsammans med andra medlemmar påverka att samhället blir mer jämlikt och jämställt. Tillsammans med andra medlemmar kan du också delta i fritidsaktiviteter, kamratstöd och social gemenskap.
DHR:s podd
Det ingen brukar prata om när det handlar om funktionsnedsättningar och de människor det handlar om – just det pratar Karro och Janna från DHR om i podden Hur tänkte ni nu? Med humor och allvar ifrågasätter vi funktionshinderrörelsen, oss själva, samhället och – ja, det mesta.
Lyssna!Medmänskligt stöd vid myndighetskontakt
Vi vill stärka din röst i mötet med handläggare på myndigheter. Därför erbjuder vi dig stöd av en person med egen erfarenhet av livet med funktionsnedsättning. Personen kallas sekundant och har genomgått en särskild utbildning för uppdraget.
Läs merGlobala mål och rättigheter
DHR arbetar rättighetspolitiskt med utgångspunkt från FNs konvention om rättigheter för personer med funktionsnedsättning.
Att koppla samman konventionens artiklar och de globala målen i Agenda 2030 skapar samband och begriplighet, samt utökar användningen av bägge tillsammans.
Nio av de globala målen har direkt koppling till konventionens rättighetsartiklar. Vi har valt ut 13 artiklar som illustrerats i samma manér som målen är illustrerade för att på ett enklare vis förstå kopplingen. Vi kallar dem för Rättighetsikoner.
Rättighetsikonerna är fria att ladda ner och använda.