Sekundant-projektet

Handläggare på myndigheter har inte alltid tid eller resurser att sätta sig in i din unika situation. Därför erbjuder vi dig, inom ramen för ett projekt kallat Sekundantprojektet, ett personligt, medmänskligt stöd – en så kallad sekundant. Det är en person som har egen erfarenhet av utmaningar liknande din och själv har kommunicerat med myndigheter. Utifrån sin erfarenhet kan sekundanten hjälpa dig att stärka din position inför, under och efter mötet med handläggaren så att det blir mer givande för dig.

Sekundantprojektet ägs av DHR och drivs i samarbete med Personskadeförbundet RTP. Tack vare ekonomiskt stöd från Allmänna Arvsfonden kan du under projekttiden kostnadsfritt få tillgång till en sekundant.

Sekundanten – din medresenär i mötet  

Mötet med handläggare och myndigheter behöver inte vara en utmaning där du står ensam. Du förtjänar att kunna utöva dina rättigheter och känna trygghet när du står inför myndigheterna. Därför erbjuder vi dig personligt stöd av en så kallad sekundant, som är en person med egen erfarenhet av den komplexa världen av myndighetsmöten.

Sekundanten är din medresenär, ditt bollplank och ditt medmänskliga stöd när du behöver det som mest. Utan att vara ditt ombud finns personen där som en trygghet för dig så att du kan stärka din röst. Allt ni diskuterar förblir konfidentiellt.

Alla våra sekundanter är ideella personer som genomgått en utbildning för att på bästa sätt kunna ge dig vägledning och stöd inför, under och efter mötet med handläggare.

Varför ta hjälp av en sekundant?  

Sekundanten har egen erfarenhet av att leva med funktionsnedsättning och förstår de utmaningar du kan möta. Därför kan personen hjälpa dig att navigera i den byråkratiska myndighetsvärlden, samt med att förbereda dig inför möten med myndigheter.

Online eller telefon – du väljer   

Våra sekundanter finns utspridda över Sverige och är alla tillgängliga för digitala möten. Stödet är i huvudsak onlinebaserat, men om du inte har tillgång till en dator erbjuder vi även stöd via telefon.

Kontakta oss

Stå inte ensam inför utmaningen att möta myndighetspersoner. Kontakta oss istället och få stöd av en sekundant.

Mejla till oss på [email protected]

Eller ring 076-49 11 393.

Våra telefontider är:

tisdagar 12.30-13.30

onsdagar 15.00-16.00

 

Vi ser fram emot att höra från dig och vara en del av din resa.

Vill du veta mer? Besök vår webbplats sekundant.se.