Ett aprilskämt vi önskar vore sant

Igår skrev DHR om att regeringen beslutat att investera i en nationell Universell Utformningsfond. Du har kanske redan räknat ut att nyheten, den första april, var lite för bra för att vara sann. Det skulle förstås ha varit ett fantastiskt steg framåt, om det hade varit sant. DHR hoppas därför att denna vision snart blir verklighet och att vi kan fortsätta arbeta tillsammans för att skapa en inkluderande värld där tillgänglighet och användbarhet är en självklarhet för alla.

Texten i aprilskämtet med rubriken Nationell Universell Utvecklingsfond löd:

DHR är glada över att meddela att regeringen har tagit ett stort steg mot att främja tillgänglighet och inkludering för alla medborgare! Efter att ha lyssnat på behoven hos personer med funktionsnedsättningar har regeringen beslutat att investera i en nationell Universell Utformningsfond.

Denna fond kommer att göra det möjligt att finansiera projekt och initiativ som syftar till att skapa mer tillgängliga och användarvänliga miljöer för alla. Det innebär att vi kan arbeta mot att skapa samhällen där alla människor, oavsett funktionsförmåga, kan delta fullt ut och känna sig välkomna och inkluderade.

Vi är övertygade om att denna satsning kommer att bidra till att bryta ner hinder och skapa nya möjligheter för personer med funktionsnedsättningar att leva sina liv med frihet, värdighet och självständighet. Tillsammans kan vi bygga en mer inkluderande och jämlik framtid för alla!

Från två staplar med guldgula mynt pekar en uppåtsträvande pil.

Relaterade nyheter

Se alla nyheter
Alt=""

DHR på Hjultorget

Den 15-16 maj 2024 deltar DHR på Hjultorget, Kistamässan. Välkommen till oss...

Läs mer
Händer som håller en mobiltelefon och skriver ett inlägg på DHR:s Facebooksida.

DHR i sociala medier

Vill du få en inblick i vårt löpande arbete? Följ oss på...

Läs mer
Alt=""

Årshandlingar för avdelningar och distrikt  

Årsmötesperioden för DHR:s avdelningar är till ända och perioden för årsmöten i...

Läs mer