Livet är för kort för att vara snäll

Det jobbiga med oss är att vi med funktionsnedsättning faktiskt vill kunna leva som andra och kräver våra rättigheter. Men det går att vända på attityder genom att vara jobbig, och så småningom mötas i ett samtal. Det säger Anders Westgerd, verksamhetsledare på GIL i senaste podden Hur tänkte ni nu?

Två jobbiga människor vi träffar denna gång är Anders Westgerd, aktivistjobbig verksamhetsledare på GIL (Göteborgskooperativet för Independent Living) och Anna Kvarnström, superjobbig jurist på SRF (Synskadades riksförbund).

De är jobbiga på olika sätt, men har det gemensamt att de är pålästa och envisa. Och att de nog är ganska jobbiga även privat …

– Det jobbiga med oss är att vi med funktionsnedsättning faktiskt vill kunna leva som andra och kräver våra rättigheter, säger Anders. Men det går att vända på attityder genom att vara jobbig, och så småningom mötas i ett samtal.

– Det måste finnas ett syfte med att vara jobbig, säger Anna. Diskrepansen, alltså skillnaden mellan hur det ska vara och hur det är, är stor, och det måste synliggöras.

Lyssna här

Relaterade nyheter

Se alla nyheter

Synas på arbetsmarknaden?

Den 11 oktober var det en öppen föreläsning på Teams med tips...

Läs mer

Vilhelm Ekensteen har avlidit

I går, onsdag, kom det sorgliga beskedet att Vilhelm Ekensteen avlidit, bara...

Läs mer

Känner du dig inkluderad?

På ett miniseminarium i december på MR-dagarna i Göteborg, ska DHR:s förbundsordförande...

Läs mer