Prata funkis med barn!

Vill du minska diskrimineringen mot personer med funktionsnedsättning och bidra till att barn i Sverige tänker på handlingskraft och styrka när de tänker på funktionsnedsättning? Kan du tänka dig att berätta och svara på barns frågor om din funktionsnedsättning?

Anmäl ditt intresse! Se nedan.

MyRight är den svenska funktionsrättsrörelsens organisation för internationellt utvecklingssamarbete och bistånd. Vi planerar ett 3-årigt projekt med start hösten 2022 som ska öka medvetenheten om hur situationen är för barn med funktionsnedsättningar som lever i fattigdom i låginkomstländer. Målgruppen är barn 5-7 år i Sverige, med och utan egna funktionsnedsättningar.

Med hjälp av illustrerade barnböcker ska vi skapa nyfikenhet och öka medvetenheten om olika förutsättningar, tillgänglighet och inte minst visa på kraften och möjligheterna hos barn med funktionsnedsättning.

I samband med högläsningar på bibliotek, förskolor och skolor ska samtal kring funktionsnedsättning, fattigdom och mänskliga rättigheter föras. Vi hoppas att din organisation är intresserade av delta i projektet. Du kan anmäla intresse som organisation eller som person.

Varmt välkommen med din intresseanmälan till:

[email protected]

Vid intresseanmälan förbinder du dig inte att delta. Du kommer få mer information innan du bestämmer om du vill delta.

Relaterade nyheter

Se alla nyheter

Besök oss på Hjultorget!

Hjultorget är en hjälpmedelsmässa som arrangerats i snart 40 år och vänder...

Läs mer

Vill du vara med?

I höst lanserar projektet Min sexualitet – Min rätt en kampanj för...

Läs mer

Om jag blir av med ett ben vill jag ha dödshjälp!

Vi har börjat rota runt i den väldigt komplexa frågan om assisterat...

Läs mer